Γεια σε όλους/ες,
Τον τελευταίο καιρό έχω διάφορα διλήμματα, μεταξύ αυτών και το παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Το αυτοκίνητό μου (όπως έχω ήδη γράψει στο forum) έχει κλαπεί εδώ και 2 μήνες. Σε έναν μήνα λοιπόν κλείνει το τρίμηνο που ορίζει το συμβόλαιο με την ασφαληστρική μου εταιρία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αποζημίωσής μου και να μπορέσω έτσι να πάρω τουτού (και πάλι jimny εννοείται).
Έχω βγει λοιπόν στη γύρα για να βρω διάφορα πράγματα εγκαίρως, μεταξύ αυτών και ναβιγκάτορα αλλά όχι αυτό το εξάμβλωμα που παρείχε πριν 2,5 χρόνια η μαμά Suzuki. Πλέον προσανατολίζομαι σε κάτι πιο πρακτικό αφού εκτός από το jimny offroading που σκοπεύω να κάνω, έχω να καλύψω και τις πεζοπορικές μου δραστηριότητες (πχ με τους Προσκόπους). Κατέληξα λοιπόν ανάμεσα σε δυο επιλογές.
Επιλογή 1: Αγορά κάποιων μεταχειρισμένων συσκευών που έχουν παλαιότερες εκδόσεις του Toponavigator όπως η πολύ κλασική πλέον Garmin gpsmap 276c την οποία πολλά μέλη του συλλόγου μας έχουν απ' όσο έχω δει στα projects. Είναι μια σχετικά φθηνή και δοκιμασμένη επιλογή αφού γενικότερα υπάρχουν αρκετές αγγελίες στο διαδίκτυο.
Επιλογή 2: Αγορά καινούργιας συσκευής και συγκεκριμένα να κάνω χρήση της προσφοράς της ανάβασης που είναι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου για το πακέτο Montana 600 + Toponavigator 5.3.5 (σύμφωνα με την τελευταία αναβάθμιση που παρέχεται).
Απ' ότι είδα υπάρχει μια γενικότερη προτίμηση στις παλιές συσκευές και θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες.
Γιατί ενώ υπάρχουν νέα μοντέλα οι συσκευές σαν κι αυτή που ανέφερα παραπάνω έχουν διατηρήσει τόσο ψηλά την τιμή τους κι εξακολουθούν να έχουν ζήτηση;
Υπάρχει θέμα αυτονομίας μπαταριών, κεραίας που από εξωτερική είναι πλέον εσωτερική και δεν πιάνει το ίδιο καλά;
Χρηστικότητα συσκευής που αντί για οθόνη αφής έχει τα κουμπιά έξω από την οθόνη αφήνοντας το χάρτη αναλλοίωτο κι επιπλέον δεν καταναλώνει μπαταρία όπως οι αντίστοιχες οθόνες αφής;
Θα ήθελα από κάποιους που είναι περισσότερο γνώστες να μου εξηγήσουν λιγάκι αν δεν είναι κόπος.
Ευχαριστώ.