Opel frontera

Το frontera αν και έχει όλα τα κλασσικά συστατικά ενός 4χ4 έχει τα εξής μειονεκτήματα:
Είναι μοντέλο της Isuzu (amigo) που κατασκευάστηκε απο την Opel για λόγους μάρκετινγκ. Δεν ξέρω πόσο καλή υποστήριξη θα έχει ενα μοντέλο που είναι εντελώς άσχετο και με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας αλλα και με όλη της την φιλοσοφία.
Επίσης ειδικά τα πρώτης γενιάς ήτανε ΑΘΛΙΑ κατασκευασμένα, τα επόμενα είναι κάπως καλλήτερα (χειρότερα δεν γινότανε άλλωστε) αλλα και πάλι δεν φτάνουν καν τα υπόλοιπα Opel (οπότε φανταστείτε για Mitsubishi)
Τέολος το Frontera δεν διακρίνεται σε κανένα τομέα, είναι παντού απο μέτριο μέχρι κακό.
Γι'αυτό άλλωστε έχει πουλήσει σαν τρελό

Mitsubishi pajero sport

To pajero sport έχει τα μηχανικά μέρη του L200 με ότι αυτό αν συνεπάγεται, είναι σίγουρα αξιόπιστο και γερό αλλα είναι επίσης μέτριο παντού, έχει απλό σύστημα τετρακίνησης και η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι αντάξια της καταγωγής του.
Mitsubishi pajero

Το κανονικό Pajero τώρα, προσωπική μου γνώμη πως είναι απο τα 2-3 καλύτερα τετρακίνητα σε όλη την αγορά.
Εχει το καλύτερο σύστημα τετρακίνησης, πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο, πολύ καλές αναρτήσεις και πλαίσιο και γενικά είναι παντού κορυφαίο με μόνο μειονέκτημα το βάρος και τις επιδόσεις (οχι πως είναι χειρότερο απο το frontera βέβαια).
Σε αυτά τα λεφτά νομίζω τα καλύτερα είναι τα pajero/land cruiser με σημεία που το ένα υπερέχει του άλλου αλλα με μικρές διαφορές.
Αν θές κάτι φθηνότερο υπάρχουν πολύ καλύτερα του Frontera όπως το Cherokee πχ.