Τι μουσική ακούμε?

Χώρος αναψυχής , ανέκδοτα παροιμίες κτλ όλα εδώ.

Τι μουσική ακούμε?

Δημοσίευσηαπό IKE » Πέμ Οκτ 13, 2005 11:53 pm

Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό joseph » Παρ Οκτ 14, 2005 12:12 am

joseph

Δημοσίευσηαπό IKE » Παρ Οκτ 14, 2005 12:40 am

Εγω ακούω σχεδόν όλα τα είδη αλλα όχι ίδια ποσότητα απο το καθένα. πχ ελληνική ποπ ακούω ελάχιστα γιατι τα περισσότερα τραγούδια είναι απο μέτρια εως κακα κατα τη γνώμη μου.Κάποια όμως είναι πολύ καλα, δε τα σνομπάρω.

To αγαπημένο μου άμπουμ είαι απο το επίσης αγαπημένο μου συγκρότημα, τους Future Sound Of London και είναι το Dead Cities.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό pavlina » Παρ Οκτ 14, 2005 12:21 pm

pavlina

Δημοσίευσηαπό ΕΡΗΑΝΑ20 » Παρ Οκτ 14, 2005 1:10 pm

ΕΡΗΑΝΑ20

Δημοσίευσηαπό Michalis » Παρ Οκτ 14, 2005 1:40 pm

Αν σας πώ τι ακούω μάλλον δεν θα μου "ξαναμιλήσετε" :D
House,progressive,electro, R'n'B κ.τ.λ.

***Ministry Of Sound***

***BEST 92.6***
Τελευταία επεξεργασία από Michalis και Κυρ Οκτ 16, 2005 1:30 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Michalis

Δημοσίευσηαπό IKE » Παρ Οκτ 14, 2005 1:47 pm

Πολύ καλές συλλογές για House και Lounge ειναι της Hed Kandi
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό Troll » Παρ Οκτ 14, 2005 1:48 pm

Θα σας πω τα αγαπημενα μου συγκροτηματα, και θα καταλαβαιτε τι ακουω:
Queen
Led Zeppelin
Rainbow
Black Sabbath
Megadeath
Type O Negative
Sepultura
Aπο τα μπιπ στα σκληρα....(οχι ναρκωτικα) :smoke:
Το αγαπημενο μου κομματι δε, Stargazer by Rainbow... :twisted:
Troll
HJC Member

Δημοσίευσηαπό IKE » Παρ Οκτ 14, 2005 1:58 pm

2 ακόμα απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα:

Apollo 440

Εικόνα

Οι συγκεκριμένοι έχουν πολλά ροκ στοιχεία αλλα νομίζω ο ήχος τους είναι πιο προχωρημένος απο την κλασσική φόρμα της ρόκ μπαντας

http://www.apollo440.com/

Underworld:

Εικόνα

http://www.underworldanthology.com/

Και ενας φοβερός μουσικός / DJ, Ο γάλλος Cam

Εικόνα

http://www.inflamable.com/
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό ΠΕΤΡΟΣΧΧ » Παρ Οκτ 14, 2005 8:48 pm

Τι μουσικη ακουω?

Περιεργο δεν μου αρεσει τιποτα.

Οταν ειμουν 12 χρωνων δηλαδη 1988 πηγα για πρωτη φορα στο FAZ και ακουσα τον ADAMSKI

η μουσικη λεγονταν τοτε ACID και HOYSE καμια σχεση με αφτην την μουσικη που ακουγοταν το 92 και μετα.
Το κηνημα λεγοταν RAVE μαζι και οι εναλακτικη ροκ Charlatans kai inspirial carpets

98 τα εληξα ολα δεν μου αρεσει η μουσικη . Ακουγα οτι επεζε το ραδιο εκτος φυσικα απο Ελληνικα ,το μονο που μπορω να ακουσω ειναι ιμησκουμπρια παιδι θαυμα γιατι ειναι κορυφαιοι.

98 φιαχνουμε σοιγκροτοιμα NCARKADE με hevy μουσικοι αλλα με γελοιους στοιχους αλλα με βαθυ νοημα

Τωρα ακουω τα παντα εκτος απο ΕΛΛΗΝΙΚΑ γιατι ειναι σαποια
Ρεμπετης Μεταλλας 4.01

Δεκα χρονια κολλημενος, η μαλλουρα μου σμπαραλια και το βισμα καρφωμενο, στην ηλεκτρικη κιθαρα. Εχει αλλαξει η μουσικη, εμεινα μεταλλοπαιχτης, μα τωρα παιρνω την στροφη και θα γινω ενας ρεμπετης. Ημουνα μεταλλας και εγινα ρεμπετας, τωρα στα ταστα μου στεναζει ο τσιτσανης. Εκοψα τα μαλλια, πηρα και μπαγλαμα, το μεταλ πεθανε ρε φιλε τι να κανεις. Παιζουν χιπ χοπ με φλογερα, ντισκο χαουζ με λυραρη κι εγω που ακουγα Παντερα παιζω μεταλ Βαμβακαρη. Γιναν όλα αχταρμας και η μουσικη ενας κωλος, που θα χεζει ολο λεφτα, να χαιρεται ο κοσμος ολος.

γι αυτο γραφτηκε και αυτο το κομματι.

ΤΟΠ DM , BOB MARLEY, UB40 , CYPRESS HILL , ORISAS, RANGE AGAINST THE MACHINE , CHARLATANS ,
Άβαταρ μέλους
ΠΕΤΡΟΣΧΧ
HJC Member

Δημοσίευσηαπό IKE » Σάβ Οκτ 15, 2005 12:42 am

Ενδιαφέρον ποστ, μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:

-Για τους N-Carkade νομίζω αυτό που λέει ο Πέτρος "hevy μουσικοι αλλα με γελοιους στοιχους αλλα με βαθυ νοημα " περιγράφει ακριβώς περι τίνος πρόκειται. Εγω πέρα απο πλάκα κλπ νομίζω είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά καθ'όλα αξιόλογη και πολύ προχωρημένη για την ελληνική στιχογραφία (εν πρότοις) και μουσική.

-Οι στίχοι του "ρεμπέτης μεταλλάς" νομίζω περιγράφουν το δράμα όχι της μουσικής αλλα του κολλημένου με τη μουσική, του "μεταλλά" που νομίζει πως η συγκεκριμένη μουσική είναι η απάντηση για τα πάντα, περιορίζεται σε αυτήν φανατισμένα και μόλις ανακαλύπτει πως υπάρχουν και άλλα πράγματα αλλα και άλλα είδη μπερδεύεται, μπουρδουκλώνεται και στο τέλος τα μουτζώνει όλα.
Λέω μεταλλάς επειδή αν και δεν είναι το μόνο είδος κολλήματος είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο. Συνήθως πρίν την τελική φάση αντικαθίσταται το ένα είδος κολλήματος με άλλο (πχ "σκληρή ελεκτρόνικα" -και καλα- ).

-Η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης, σε τελική ανάλυση ένα εργαλείο, τοποθέτησα πρώτους στην προσωπική μου λίστα τους FSOL επειδή η κυριότερη συμβολή τους στη μουσική είναι το οτι την απογύμνωσαν απο όλη τη γαρνιτούρα, τα παρελκόμενα και έμειναν στην ουσία. Παρ'όλο πχ που ξεκίνησαν απο την ηλεκτρονική χορευτική μουσική και το "rave" κίνημα που αναφέρει και ο Πέτρος πέταξαν στη συνέχεια τον 'μετρονόμο' του σταθερού ρυθμικού μπιτ και τις συναισθηματικές αναφορές και φόρμες που χρησιμοποιούν ή ενίοτε εκβιάζουν το συναίσθημα για να δημιουργήσουν μουσική εκτός κανόνων χρησιμοποιώντας τεράστια ποσά φαντασίας, δημιουργίας και έμπνευσης χωρίς περιορισμούς.

-Νομίζω πολλοί μπορεί να ακούμε μουσική σε μεγάλη ποσότητα αλλα συνήθως δεν προσέχουμε τίποτα απο αυτά που ακούμε. Αξίζει να μελετήσει κανείς ενα αξιόλογο κομμάτι ως προς τη μουσική του δομή ή και ως προς το στχο του, θα το απρροφήσουμε εντελώς διαφορετικά.

ΥΓ.ελπίζω να μη σας ζάλισα με το ποστ αυτό,λ εγω ομολογουμένως ζαλίστικα λίγο :confused:
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Δημοσίευσηαπό joseph » Σάβ Οκτ 15, 2005 3:49 am

joseph

Δημοσίευσηαπό mega » Σάβ Οκτ 15, 2005 8:42 am

Άβαταρ μέλους
mega

Δημοσίευσηαπό Troll » Σάβ Οκτ 15, 2005 3:11 pm

Yπαρχουν ακομα ''μεταλλαδες''?
Δεν ειμαι ''μεταλλας'', δεν ειμαι ''ροκας'', δεν ειμαι.... μια ακομα ταμπελα!
Το ροκ με εκφραζει, αλλα δεν φοραω και παρωπιδες... ακουω και ελληνικα, πχ. Πρωτοψαλτη, Ιωαννιδη, κλπ... ακουω και χιπ-χοπ, χαουζ, λοου-μπαπ, κλπ... αλλα μεχρι εκει... τα αφτια μου κουραζονται απο τραγουδια που ''κατασκευαζονται'' με σκοπο το κερδος, βλ. σκυλαδικα...
ομως, θα μου πειτε, ολα για το κερδος δε γινονται?...
χμμ... η συζητηση σηκωνει πολλη κουβεντα... :hmmm:
Troll
HJC Member

Δημοσίευσηαπό IKE » Σάβ Οκτ 15, 2005 3:19 pm

Γιατί να μην κερδίζει κάποιος λεφτά απο τη μουσική? Εγω δεν βρίσκω κανένα κακό. Σημασία έχει αν το προιόν που παράγει είναι καλό ή όχι.

Μεταλλάδες υπάρχουν ακόμα, ζούν ανάμεσά μας!
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member

Επόμενο

Επιστροφή στο Παιδική χαρά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες