από kinigos » Κυρ Νοέμ 04, 2007 1:54 pm
Χαιρετώ το φίλους του forum, που με τις πληροφορίες τους είναι μια πηγή γνώσης του αυτοκινήτου μας.
Εχω 15.000 χλμ και κάτι ψιλά. Αρχισε το τρέμουλο απο τα 6.000 περίπου.
Στο πρώτο servis δε το ανέφερα καθόλου. Άλλωστε δεν ήταν ενοχλητικό. Σιγά-σιγά όμως άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά έντονο, αλλά σε σημείο που δύο συνοδηγοί, το αντιλήφθηκαν. Παράλληλα είχα παρατηρήσει, ότι ενώ στα πρώτα χλμ το αυτοκίνητο πέρναγε πάνω από λακούβες, εγκάρσιες ανωμαλίες και γενικά ανωμαλίες του οδοστρώματος (μιλάω πάντα για άσφαλτο) και το τιμόνι το ένιωθα σφιχτό, δηλαδή να μην παίζει. Σε αυτά τα πρώτα χλμ δεν είχα και τρέμουλο. Μετά άρχισε να παρουσιάζεται το τρέμουλο και παράλληλα ένα παίξιμο του τιμονιού, όταν περνούσαν πάνω από ανωμαλίες και οι δύο μπροστινοί τροχοί. Τα ανέφερα στο servis και έγινε σύσφιξη του τιμονιού, σαν πρώτη ενέργεια. (Είχε έναν μικρό τζόγο, κενό, στην ουδέτερη θέση. Κάτι που εγώ δεν το είχα αντιληφθεί.). Μου είπε πως θα το σφίξει λίγο, ώστε να μη γίνει πολύ σκληρό. Εχω κάνει από τότε γύρω στα 500 χλμ, το έχω τσεκάρει πολλές φορές και δε μου το έχει κάνει ακόμα. Εννοείται ότι η ζυγοστάθμιση ήταν ΟΚ.
Ίδωμεν.