Αναρτήσεις Avo +3

το λιφτ...

Αναρτήσεις Avo +3

Δημοσίευσηαπό Sonex » Σάβ Φεβ 24, 2018 9:26 pm

Ως νέος κάτοχος ενός jimny και λόγω φθοράς των αναρτήσεων( έχουν διαρροή λαδίων) θα πρέπει να προχωρήσω στην αντικατάσταση τους. Έτσι μπήκα στην διαδικασία μήπως να το ψήλωνα στο ελάχιστο βέβαια μιας κ το συγκεκριμένο ύψος θεωρώ πως με καλύπτει για τη χρήση που θέλω να κάνω. Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για μετακίνηση μέσα στην Αθήνα τις μέρες που βρέχει κυρίως (μιας κ είμαι φανατικός μοτοσυκλετιστής) καθώς κ για χρήση σε βουνό Και θάλασσα για τα χόμπι μου. Παράλληλα θα ήθελα να κάνω και πολύ χαλαρές βόλτες στα βουνά που είναι κ η μεγάλη μου αγάπη. Με αυτήν την χρήση λοιπόν οι επιλογές ήταν Για mud ελατήρια +3 με ανάλογο αμορτισέρ ή για το σετ της ΟΜΕ +4. Από αμορτισέρ για συνδιασμο με τα mud ελατήρια υπήρχε η επιλογή των Monroe adventure, αρκετά δοκιμασμένα από αρκετούς στο φόρουμ αλλά κ με γενική ομολογία την μικρή διάρκεια τους. Τα bilstein πολύ σκληρά ενώ τα kyb σαφώς πιο μπιπ αλλά εξίσου σφιχτά. Τελικά το τι είναι σκληρό η μπιπ είναι πολύ σχετικό όπως σωστά έχετε πει πολλοί από εδώ γι’αυτο κ μόνο με την προσωπική δοκιμή μπορεί κάνεις να κρίνει. Το μόνο σιγουρο είναι ότι δεν ήθελα ένα αμορτισέρ αρκετά σκληρό ενώ από την άλλη ένα πολύ μπιπ θα ήταν ιδανικό για το βουνο αλλά με τι συμβιβασμούς για την οδήγηση στην πόλη. Είχα σχεδόν καταλήξει να πάω σε πιο μπιπ σετ (της ΟΜΕ) όταν ο Dimmy μου ξαναθύμησε την επιλογή των Avo που φαίνεται η ιδανική για την δίκη μου χρήση καθώς είναι ρυθμιζόμενα. Το ερώτημα είναι αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος με ελατήρια mud+3 να μας πει εντυπώσεις καθώς κ για ύψος ελατηρίων +3 τι ύψος ανάρτησης να ζητήσω μιας και σε ίντσες είναι 1,18 ενώ έχουν για 1 και 2 ίντσες (καλά θεωρώ πως θα Απευθυνθώ κ στους ίδιους όταν καταλήξω στα ελατήρια να μου προτείνουν την ανάλογη). Τέλος αν κάνω πιο ολοκληρωμένη την μετατροπή θεωρείται πως με ρυθμιζόμενες πανάρ θα δω ουσιαστική βελτίωση, γενικά είμαι της σωστής και ολοκληρωμένης διαδικασίας γι’αυτο οποιαδήποτε συμβούλη είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ κ συγνώμη αν σας κούρασα.
Sonex
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 27, 2018 8:15 pm

Re: Αναρτήσεις Avo +3

Δημοσίευσηαπό Johnnybgood2night » Κυρ Φεβ 25, 2018 11:10 am

Με ενδιαφέρει και εμένα το ίδιο θέμα γιατί δεν θέλω να επηρεάσω γεωμετρία κτλ λόγω ότι κ εγώ έχω σχεδόν την ίδια χρήση να κάνω κ με καλύπτει το τζιμνακι όπως είναι απλά πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ (έχει τα εργοστασιακά ακόμα) και δεν ξέρω τι να βάλω.
Σκέφτομαι να αλλάξω μόνο αμορτισέρ αλλά δεν έχω αποφασίσει ποια να βάλω
Οπότε περιμένω να ακούσω και εγώ προτάσεις στο θέμα σου 8)
Johnnybgood2night
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί Φεβ 13, 2018 10:00 pm

Re: Αναρτήσεις Avo +3

Δημοσίευσηαπό Sonex » Κυρ Φεβ 25, 2018 5:06 pm

Αρχικά σκεφτόμουν για το σετ της ΟΜΕ +4 αλλά από την άλλη με τα ίδια ακριβώς χρήματα μπορείς να βάλεις τα ελατήρια της mad +3 και τα avo που είναι και ρυθμιζόμενα κ τα ρυθμίσεις όπως ακριβώς θες και σε δρόμο αλλά και σε βουνό. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο καλά συνεργάζονται καλά τα mad και ποια διάσταση να επιλέξω. Απ’οτι είδα η μια ίντσα που υπάρχει σαν επιλογή είναι ουσιαστικά 25mm ενώ τα mad ελατήρια ειναι +30mm, θεωρώ πως η απόκλιση είναι αμελητέα αλλά θα ήθελα να μας το επιβεβαιώσει κάποιος που το κατέχει. Επίσης αν σε ενδιαφέρει για αγορά Avo ίσως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους μήπως και μας κάνουν καλύτερη τιμή καθώς κ να επωφεληθούμε από το κόστος των μεταφορικών.
Sonex
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 27, 2018 8:15 pm

Re: Αναρτήσεις Avo +3

Δημοσίευσηαπό Johnnybgood2night » Κυρ Φεβ 25, 2018 6:09 pm

Ναι θα ήταν καλό να ακούσουμε γνώμη από κάποιον που τα έχει δοκιμάσει
Τα avo συνδυάζονται με τα μαμά ελατήρια; (Δεν είχα σκοπό να αλλάξω ελατήρια)
Και τιμές πόσο τα έχεις βρει?
Johnnybgood2night
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί Φεβ 13, 2018 10:00 pm

Re: Αναρτήσεις Avo +3

Δημοσίευσηαπό Sonex » Δευτ Φεβ 26, 2018 7:10 am

Σε μαμά διάσταση πάντως βγαίνουν, αυτό που δεν ξέρω είναι κατά ποσό δουλεύουν καλά με τα μαμά. Τιμές θα ωραία εδώ
https://www.jimnybits.com/jimny/suspension.html
Sonex
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 27, 2018 8:15 pm


Επιστροφή στο Αναρτήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες