ΤΟ RESCUE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συγκεντρωμένες μετατροπές σε αυτοκίνητα μελών

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Φεβ 05, 2012 11:06 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Φεβ 12, 2012 12:00 pm

Εχθες ηταν μια πολυ καλη μερα!!!!! Απο θεμα καιρου στην αρχη ηταν μαυρο χαλι βεβαια, αλλα μετα εφτιαξαν πολυ τα πραγματα.
Απο θεμα προοδου ηταν ενα πολυ σημαντικο βημα, μιας και εκανα το πρωτο μου χιαστι!!!!!!!

Βασικα η μερα ξεκινησε με ψιχαλες. Οποτε αναγκαστικα κουκουλωσα το αυτοκινητο και δουλεψα απο κατω..... Πρωτη φορα το εκανα αλλα ειχα σκοπο να φτιαξω το χιαστι οπως και να χει!!!!!!
Επισης να ναι καλα οι αθανατες Ελληνικες ελιες του πατερα μου, με το πυκνο φηλωμα που προστατευαν τον παγκο εργασιες....
Λοιπον το χιαστι....
Μιας και δεν εχω πλεον κουρμπες ειπα να ελαφρυνω λιγο τον κλωβο χρησιμοποιωντας την ιδια σωληνα μεν, με λιγοτερο παχος δε.
Μην φανταστειτε ψιλα πραγματα βεβαια. Το παχος στα τοιχωματα της νεας σωληνας ειναι 2.6mm..... Αλλα μπροστα στα 3,7mm του κυριως κλωβου, τα χιαστι θα ειναι παναλαφρα....

Εδω μπηκε η πρωτη διαγωνια σωληνα. Ενα λαθος που κανουν πολλοι ειναι να βαζουν μονο μια σωληνα. Ακομη χειροτερο ειναι να βαζουν την μονοκοματη σωληνα στην πλευρα του συνοδηγου και τα κομματια στου οδηγου:

Για προφανεις λογους (ειχε αυξηθει σημαντικα η βροχη....) Δεν πηρα φωτο απο την κατασκευη των 2 κομματιων μιας και η κουκουλα ειχα κανει σπηλια το εσωτερικο.....
Το μονο σημαντικο που εχω να πω εδω ειναι το οτι πρεπει να γινει καλη ευθυγραμμιση στα 2 κομματια. Σε περιπτωση τουμπας (μακρια απο δω....) οι δυναμεις πρεπει να μοιραστουν σωστα.
Εγω εβαλα 2 μαγνητες με ενα σπαγγο απο ναυλον και εβλεπα το νοητο κεντρο με αυτο. Εχω δει και εφαρμογες στο net με αποκλιση πολλων εκατοστων και τελειως διαφορετικες μοιρες κατι τι οποιο ειναι πολυ πολυ λαθος....

Πιστευω πως εξελισεται σε πολυ καλο κλωβο για αρχαριο.

Και μερικες φωτο απο διαφορετικες γωνιες οταν καθαρισε ο ουρανος......

Οι σωληνες για τις ζωνες των 4 σημειων, θα μπουν οριζοντιες στο χιαστι ακριβως στο υψος τον οπων των καθισματων. Αν θυμαμαι καλα αυτο το υψος ειναι εκει που ειναι τωρα η ενωση.
Το επομενο Σαββατοκυριακο θα το τσεκαρω.

Ειχα σκοπο να παω και σημερα να κανω και το χιαστι του ουρανου, αλλα ριχνει καρεκλες.....
Το επομενο τωρα......
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό alexisgon » Τρί Φεβ 14, 2012 2:44 am

Vitara Rulez
alexisgon

Δημοσίευσηαπό georgekoko » Τετ Φεβ 15, 2012 5:17 pm

θοδωρη τι θα γινει??? νομιζω πως τα εχεις ριξει στο κοκκορα τελευταια...φιδιαζεις φιλε...βαριεσαι και κατι αλλο σε απασχολει...προς τι η αργοπορια στις εργασιες??? παρακαλω απολογισου και αναπληρωσε τον χαμενο χρονο!!!
Άβαταρ μέλους
georgekoko

Δημοσίευσηαπό JEO » Τετ Φεβ 15, 2012 8:03 pm

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Πέμ Φεβ 16, 2012 1:02 am

To jimny βάζει τα γυαλιά σε πολλά μεγαλύτερα θηρία.............
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Παρ Φεβ 17, 2012 1:14 am

Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Παρ Φεβ 17, 2012 9:29 am

Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό JEO » Σάβ Φεβ 18, 2012 8:02 pm

Ολα τα παραπανω ηταν αναρτημενα στο meteo μεχρι και εχθες το απογευμα για την Αθηνα.....
Τι καπνιζουνε ρε.......?

Μια χαρα καιρος ηταν. Καποια στιγμη εβγαλα και το μπουφαν μου.....
Λοιπον. Με χαρα αναφερω οτι τελειωσα και το χιαστι πανω απο οδηγο-συνοδηγο.
Τα χιαστι ειναι πιο ευκολα και γρηγορα γιατι δεν εχουν κουρμπες και ειναι πιο λεπτες οι σωληνες.

Η σειρα με την οποια εγινε το συγκεκριμενο χιαστι ειναι αυτη που βλεπετε στην φωτο. Το μικρο κομματι μπηκε τελευταιο για να μπορω να εχω εναν μικρο χωρο για να δουλευω.
Επειδη η σωληνα του παρμπριζ δεν μπορει να υποστηριχθει απο καπου αλλου σαν τις αλλες, γιατι θα μειωσει την ορατοτητα, αποφασισα να χρησιμοποιησω την χοντρη σωληνα (3,7mm) αντι την 2,6mm του χιαστι.
Με αυτο τον τροπο και σε περιπτωση που (παλι χτυπα ξυλο....) κατι πεσει στην συγκεκριμενη κολωνα, το βλεπω εξαιρετικα απιθανο να υποχωρησει.

Και εδω ετοιμο.

Του χωροδικτυωματος το καγκελο!!!!!!!

Εδω φαινεται η προσπαθεια που καταβαλω ωστε οι σωληνες να εχουν μια φυσικη συνεχεια μεταξυ τους. Με αυτο τον τροπο αν συμβει κατι (σαν πολυ δεν το μελεταω....?) οι δυναμεις μοιραζονται σωστα και οχι ατακτως:

Αυριο θα τελειωσω με τις πισω διαγωνιες και θα παρω μετρα για βασεις καθισματων και για καποια αλλα που θα δειτε στην συνεχεια.
Το επομενο Σαββατοκυριακο θα τελειωσω με τα τσιμπηματα. Και το μεθεπομενο θα το βγαλω εξω για κολλημα (ειμαι περιεργος να δω αν ολος αυτος ο σχεδιασμος με το πανω και κατω μερος ειναι σωστος....) και τοποθετηση των ενισχυσεων (triangulation).
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό gargas » Σάβ Φεβ 18, 2012 10:41 pm

:clapping: :clapping: :clapping: :worship: :worship:
Άβαταρ μέλους
gargas
HJC Member

Δημοσίευσηαπό georgekoko » Κυρ Φεβ 19, 2012 11:39 am

:peace: :peace: :peace:
Άβαταρ μέλους
georgekoko

Δημοσίευσηαπό JEO » Κυρ Φεβ 19, 2012 6:07 pm

Οπως εγραψα και εχθες, σημερα πηγα και τελειωσα με τις πισω διαγωνιες.
Δεν εκανα αλλο ενα χιαστι οπως ηθελα γιατι θα γεμιζε ο τοπος..... Σε περιπτωση που γινει χαμος θα ηθελα να βγω γρηγορα και οχι να παλευω με τα σιδερα.
Οποτε εβαλα 2 απλες σωληνες ωστε να σχηματιστει τριγωνο και το αφησα ετσι.

Αυτες οι σωληνες (μαζι με αλλες 4 μικρες ενισχυσεις) ειναι αυτες που κρατανε τον κλωβο ωστε να μην παραμορφωθει προς τα πισω (η μπροστα) σε αναλογο χτυπημα.

Και ετσι ειναι ο τελειωμενος (κατα 97%) κλωβος:

Quiz. Λειπει κατι?

Ναι ξυλωσα τις βασεις των καθισματων..... Εκανα την :dildo: και πηρα μετρα απο τα παλια καθισματα οταν εβαζα τις σωληνες. Τελικα υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ τους που δεν φαινονται ευκολα.
Ετσι οπως ειχα βαλει τις σωληνες το νεο καθισμα ηταν πιο μακρια απο τα πενταλ και πολυ ψηλοτερα απο το παλιο, με αποτελεσμα το κεφαλι μου να ειναι κοντα στις σωληνες.
ΟΚ εχω παραγγειλει μαξιλαρακια εγκεκριμενα απο την FIA για να προστατεψω την κεφαλα μου, αλλα δεν θελω να τα τεσταρω συνεχεια.....
Για να μη αναφερω και το κεντρο βαρους....

Θα φτιαξω τις σωληνες σε σχημα Γ οπως ελεγα στην αρχη και ετσι θα κερδισω (η' μαλλον θα χασω....) 10cm.....
Αναμεινατε για το κεφαλαιο IVXIIXVIXIXVVV.......
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό xeilas » Δευτ Φεβ 20, 2012 7:13 pm

jeo
To πάνω χ που έκανες είναι οριζόντιο και κατεβαίνει χαμηλά . αν είχες ουρανό θα παρατηρούσες ότι είναι πολύ κάτω αυτήν την στιγμή. Θα χρειαζόταν να της κουρμπάρεις κοντά στης κολισεις για να ακολουθούσαν τον ουρανό.
Επίσης μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα καθίσματα φορώντας κράνος !! για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χτυπάς το κεφάλι σου μετά!!
:(
xeilas

Δημοσίευσηαπό JEO » Δευτ Φεβ 20, 2012 9:16 pm

Το ξερω για τον ουρανο. Αναγκαστικα ειναι 6cm πιο χαμηλα γιατι εχω υπολογισει και τον μηχανισμο για την υφασματινη οροφη.

Πιο κρανος? Δεν θα το βαλω σε αγωνες.
Keep thinking......
Άβαταρ μέλους
JEO
Moderator

Δημοσίευσηαπό offroad_master » Δευτ Φεβ 20, 2012 9:28 pm

Βαλλιανατος Γιωργος
www.eval.gr
Άβαταρ μέλους
offroad_master

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Projects