Πανταβρέχeι - Eυρυτανικό enduro....24/25-7-2004

Θα σε πάρω να φύγουμε...σ΄άλλη γη σ΄άλλα μέρη

Δημοσίευσηαπό pepe-caribu » Παρ Ιούλ 23, 2004 7:16 pm

pepe-caribu
 
Δημοσιεύσεις: 176
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 22, 2004 8:19 pm

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Παρ Ιούλ 23, 2004 9:58 pm

Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Δευτ Ιούλ 26, 2004 12:05 pm

Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό Yiannis » Δευτ Ιούλ 26, 2004 12:47 pm

Yiannis
 
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Παρ Μαρ 26, 2004 4:16 pm
Τοποθεσία: HΛΙΟΥΠΟΛΗ

Δημοσίευσηαπό mitsoskitsos » Δευτ Ιούλ 26, 2004 12:52 pm

Άβαταρ μέλους
mitsoskitsos
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 25, 2004 10:10 am
Τοποθεσία: Rafina

Δημοσίευσηαπό Jimnys » Δευτ Ιούλ 26, 2004 4:55 pm

Jimnys
 

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Δευτ Ιούλ 26, 2004 8:48 pm



Tόσα ήταν στην εκδρομή. Ευτυχώς ο αριθμός δεν μας γρουσούζεψε και το πρωί της Kυριακής μέχρι τις 9:00 είχαν όλοι μαζευτεί και ξεκινάγαμε για Λαμία και Υπάτη.

Στο δρόμο τα συνηθισμένα pit stop , και βουρ με μέση ωριαία 110 χλμ φτάσαμε κατά τις 1 το μεσημέρι στην Υπάτη όπου και συναντηθήκαμε με το τμήμα Πάτρας.

Αντί να κάνουμε την προκαθορισμένη τρίωρη διαδρομή και αφού συμφώνησαν όλοι (ο Mitsokitsos λόγω Mitsokitsos Junior αποχώρησε :( ) αρχίζουμε το το ταξίδι προς Καρπενήσι. Στις 1:30 το κονβόι ξεκινά και αρχίζει να ανηφορίζει την Οιτη .
8)
Πολύ σκόνη μας αναγκάζει να κρατούμε αποστάσεις με το πρώτο και τελευταίο αυτοκίνητο να απέχουν πολλές φορές εκατοντάδες μέτρα. Παρόλα αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα και αφού περνάμε κατά τις 4 φτάνουμε στον Αθανάσιο Διάκο.

Τα πληρώματα κατεβαίνουν για να ξεμουδιάσουν και ακολουθεί το καθιερωμένο φαγοπότι , και στο τέλος και το φημισμένο σε όλη την Οικουμένη παγωτό Ραβάνη. :lol:

Με νέες δυνάμεις αφήνουμε πίσω το πράγματι ωραίο αυτό χωριό , που θα ξαναεπισκεφτούμε άλλη εποχή για να κάνουμε και λίγο πραγματικό 4χ4 :twisted: . Περνάμε κάτω ακριβώς από την κορυφή Κόρακας :shock: :shock: :shock: ατα Βαρδούσια και συνεχίζουμε με όση δύναμη διαθέτουμε προς Γραμμένη οξυά , και με τον καιρό να μας έχει κάνει την χάρη , με βροχή πλέον. Οι συζητήσεις στο Cb και τα PMR λιγοστεύουν και ακούγονται πιά μόνο οδηγίες για κανένα διερχόμενο αυτοκίνητο.

Μέσα στο πουθενά μια κοπελιά με ένα Terios στην άκρη του δρόμου. :shock: Την υιοθετούμε και εκείνη μ ας ακολουθεί και ανταλάσουμε μερικές κουβέντες . Μαθαίνω ότι ανεβαίνει συχνά στο βουνό. Εχει πάει σε πολλά μέρη. Από Πλαστήρα μέχρι Ζήρεια μου είπε. Μάλλον τις αρέσουν οι λιμνες. Μας ακολουθεί μέχρι Μανδρινή εάν θυμάμαι καλά και μετά μόνη της πάλι , χαρά στο κουράγιο της , ξεκινάει για πίσω.

Εμείς πλησιάζουμε τις 12 ώρες στο τιμόνι. Βλέπω κάποιους που δυασανασχετούν. Πάντως όλοι μαζί προχωράμε προς Άμπλιανη . Επιτέλους η άσφαλτος. Κάποιοι κάνουν αστεία , κάποιοι βλέπω είναι έτοιμοι να κοιμηθούν , πάντως ο δρόμος είναι ακόμη στην θέση του και ξεκινάμε για Κρίκελο και Καρπενήσι. :D :D :D

Μετά από τόση ώρα χώμα , περισσότερο από 9 ώρες μπαίνουμε στο Καρπενήσι στις 10 30 και φουλάρουμε βενζίνη για την επόμενη. Η ατμόσφαιρα παρά την κουραστική διαδρομή είναι άνετη. 8) 8) 8) 8)

Οι μισοί πάνε στα ξενοδοχεία και οι άλλοι για σκηνή. Περνώντας αργότερα το βράδυ βλέπω την κατασκήνωση και αναρωτιέμαι για τη μέση μου και εάν θα την άντεχε την υγρασία. Συνάντηση στη ταβέρνα κατά τις 11 30 και όσοι πιστοί-πεινασμένοι προσέλθειτε. Εγώ την κάνω για γνώριμα μέρη , με καρυδόπιττα και γαλακτομπούρεκο :twisted: . Κατά τις 2 00 το πρωί τρώω χορτόπιττα αφού έχω σχεδόν ξυπνήσει τον ταβερνιάρη. Μιαμ , καλό ήταν.

Η Κυριακή είναι η ημέρα του Πανταβρέχει , τουλάχιστον αυτό ήταν σωστά προκαθορισμένο και έτσι με το πάσο μας , νωχελικά θα έλεγε κανείς , τρώμε πρωινό . Κάποιοι έμαθα έφαγαν στις 8 το πρωί. Κάποιοι στις 10 . Πάντως όλοι μαζευτήκαμε στις 1100 στην διασταύρωση στον κεντρικό δρόμο και τα είπαμε πρίν ξεκινήσουμε. Τα πληρώματα έδειχναν ξανανιωμένα ειδικά μετά τον 3 καφέ :lol: , οπότε και ξεκινήσαμε την Κυριακάτικη διαδρομή. Ανάβαση λοιπόν της Καλιακούδας και στην κορυφή μας περίμενε καταπληκτικής ομορφιάς θέα με το χωριό Δολιανά , την είσοδο του Πάνταβρέχει , στους πρόποδες του βουνού. Η κατάβαση δυσκόλεψε ελάχιστα, ίσως και εδώ να πρέπει να έρθουμε με τις πρώτες βροχές , όχι αργότερα , για να βάλουμε και λίγο 4χ4. Ο Andreasjmn την ώρα που κατεβαίνουμε με παίρνει τηλ για δεύτερη φορά και μου αναφέρει ότι θέλει να κάνει την διαδρομή με αντίθετη φορά. Ανδρέα πές μου πότε και θα την κάνουμε μαζί. Θα πάμε και σε κάποια άλλα μέρη που δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρεία να πάμε το Σάββατο .

Στους πρόποδες δίπλα στα Δολιανά ,το φαράγγι του Κρικελοπόταμου .Ανάμεσα στην Καλιακούδα και το Πλατανάκι η φύση έχει φτιάξει ενα από τα ωραιότερα μέρη στην Ελλάδα . Το τι επακολούθησε μπορείτε να το δείτε καλύτερα στις φοτο στο gallery καθώς η ομορφιά του φαραγγιού δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Πάντως το παιχνίδι και το μπάνιο δεν έλλειψαν. Ουτε βεβαίως οι αγώνες για κολύμπι ενάντια στο δυνατό ρεύμα του ποταμού όπου ο Kadim στέφθηκε νικητής και κέρδισε επάξια το τίτλο του καλύτερου σολωμού :D :D . Δημήτρη το Σαββάτο θα τα πούμε στο beach party θέλω ρεβάνς.

Δύο ημέρες τελειώνουν . Οι φίλοι από την Πάτρα παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής , τους ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον φίλο Καννά που είπε ότι θα βοηθησει και πραγματι υπερέβαλλε ευατόν .

Οι υπόλοιποι από Ροσκά ,Καμπιά ,Αγιος Χαράλαμπο , Σκιοπιά , Δομνίστα φτάνουμε στο Κρίκελο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα Αντιγόνη. Ο Hadi είχε δίκιο. Τι φαγητό ήταν αυτό; Σαν μωρά παιδιά έκαναν όλοι. Λες και δεν είχαμε ξαναφάει την προηγούμενη εβδομάδα και μου κάνει εντύπωση που έμειναν μελιτζάνες παπουτσάκια και για άλλους πελάτες. Το Αθηναικό Τeam δίνει τα ρέστα του και παίρνει το αίμα του πίσω καταβροχθίζοντας τον άμπακο και στο τέλος και τα λουκούμια που είχαν φέρει τα παιδιά από την Πάτρα. :lol:

Κρίκελο –Αθήνα με καφέ στα Καμμένα Βούρλα. Στις 1200 ξεκινάμε για Αθήνα . Στις 1 30 είμαι Χολαργό . Μα καλά πότε έφτασα ; Οι τελευταίες ώρες λόγω νύστας και κούρασης έχουν περάσει και δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτε. Μην με ρωτήσετε τι ήπια στα Καμμένα Βούρλα το μόνον που θυμάμμαι είναι ότι ο Χάρις έφαγε λουκουμάδες . :D

Αιγινα η επόμενη εκδρομή του Συλλόγου και με το κωδικο η Κορυφή των Κυνηγών. ΜΙκρές διαδρομές , με λίγη πέτρα είναι η αλήθεια , πολυ καλό έως τέλειο φαγητό και μπάνιο. Ετοιμαστείτε !!!
Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό jimnyblue » Δευτ Ιούλ 26, 2004 8:53 pm

Οι φωτο ειναι άπαικτες. Δεν θα ρωτήσω πως περάσατε :lol: :lol:
voy a ir a la montana
jimnyblue
 
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2004 11:05 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό ALEXIS K. » Τρί Ιούλ 27, 2004 10:45 am

ΕΚΕΙ ΠΟΥ «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ» …ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Να παρουσιάσω και άλλη μία περιγραφή της εκδρομής, για συμπλήρωμα αυτής του Πάνου.
Για εμάς τους Πατρινούς η εκδρομή ξεκίνησε τη Παρασκευή 23/7. Μέσω Ναυπάκτου και της λίμνης του Μόρνου φτάσαμε στα νότια της Οίτης για να κατασκηνώσουμε στο οροπέδιο πάνω από τη Παύλιανη, δίπλα στο ξωκκλήσι της Αγ. Τριάδας. Η βραδιά ήταν υπέροχη και σε αυτό συνέβαλε ο καλός καιρός και το υπέροχο περιβάλλον της κατασκήνωσης.
Το άλλο πρωί 24/7, χωρίς να βιαζόμαστε, ακολουθώντας τη διαδρομή, Παύλιανη – Κουμαρίτσι - Γοργοπόταμος, σμίξαμε με την ομάδα των Αθηνών στην Υπάτη και όλοι μαζί φτάσαμε μεσημέρι πια (13.30) στο χωριό Καστανιά στις πλαγιές της Οίτης. Από εκεί άρχιζε στην ουσία ο χωματόδρομος. Χρειαστήκαμε δύο ώρες περίπου για να φτάσουμε μέσω Νεοχωρίου στο χωριό Αθαν. Διάκος στους πρόποδες των Βαρδουσίων. Η διαδρομή διέσχιζε τις ανατολικές πλαγιές της Οίτης, περνώντας από θαυμάσια τοπία, αλλά από ένα χωματόδρομο βατό μεν, αλλά με χώμα σα πούδρα, που έκανε τα 12 αυτοκίνητα να σηκώνουν σύννεφα σκόνης.
Στη ταβέρνα του Ραβάνη στον Αθαν. Διάκο έγινε η «ανασυγκρότηση» (παϊδάκια, δηλαδή) και κατά τις 17.00 ξεκίνησε το β’ σκέλος της διαδρομής μας. Ο καιρός, ήδη από ώρα δείχνει ότι θα αλλάξει και λίγο πριν τα καταφύγια των Βαρδουσίων αρχίζει να βρέχει. Μια βροχή σωτήρια, γιατί έδιωξε τη σκόνη και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην οδήγηση. Ο δρόμος φτάνει σε υψόμετρο πάνω από τα 1800 μέτρα και συνεχίζει κάτω από τις πανύψηλες και εντυπωσιακές πλαγιές του βουνού. Λίγο μετά τις 18.00 φτάσαμε στην Αρτοτίνα.
Ακολουθώντας την άσφαλτο προς τη Γραμμένη Οξιά, στρίψαμε λίγο πριν το χωριό και βγήκαμε στον οικισμό Λεύκα. Από εδώ συνεχίσαμε, σε χωματόδρομο πάλι, και εύκολα φτάσαμε στη Μανδρινή. Από εδώ και πέρα και μέχρι την Άμπλιανη, ο δρόμος έγινε πιο δύσβατος και πραγματικά κούρασε οδηγούς και επιβάτες, αλλά η μοναδικότητα των τοπίων που αντικρίσαμε, μας αποζημίωσε για τη ταλαιπωρία μας. Σούρουπο πλέον πατήσαμε άσφαλτο και μέσω ασφαλτόδρομου φτάσαμε βράδυ πλέον (21.30) στο Καρπενήσι. Γρήγορα εφοδιαστήκαμε με καύσιμα και μετά από μισή ώρα φτάσαμε στο Μικρό Χωριό, όπου θα διανυκτερεύαμε, ενώ στη παρέα μας προστέθηκε άλλο ένα μέλος που ήλθε από την Άμφισσα.
Γρήγορα τακτοποιηθήκαμε, άλλοι σε ξενοδοχείο και άλλοι σε σκηνές, για να ακολουθήσει, για όσους άντεχαν και δεν είχαν φάει το μεσημέρι, δείπνο σε μία από τις ταβέρνες του χωριού. Πληροφορίες λένε ότι κάποιοι (λίγοι) συνέχισαν και αργότερα για «ποτό», σε κάποιο από τα γειτονικά τουριστικά θέρετρα. Οι υπόλοιποι γρήγορα καταλήξαμε στις σκηνές μας ή στα δωμάτια μας και η κούραση της ημέρας μας έκλεισε τα μάτια αμέσως.
Η Κυριακή 25/7, ξεκίνησε χαλαρά. Λίγο μετά τις 10.30 μπήκαμε πάλι στα αυτοκίνητα και άρχισε η ανάβαση από το Μεγάλο Χωριό προς τη Καλιακούδα. Ο δρόμος μας οδήγησε ψηλά στο διάσελο της Καλιακούδας (1800μ) όπου επιβάλλεται μια στάση για να απολαύσουμε τη θέα. Η συνέχεια του χωματόδρομου είναι εντυπωσιακή και οδηγική πρόκληση μιας και κατεβαίνει με συνεχείς κλειστές στροφές την απότομη νότια πλαγιά του βουνού. Κάτω από το χωριό Δολιανά και δίπλα στο Κρικελλοπόταμο φτάσαμε κατά τις 1300 και σταματήσαμε για να περπατήσουμε στο φαράγγι του «Πανταβρέχει».
Για το φαράγγι δεν χρειάζονται λόγια. Το τοπίο είναι πραγματικά μοναδικό και ξύπνησε σε όλους το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, μιας και το παιχνίδι, με τα δροσερά νερά του ποταμού, ήταν για όλους ατελείωτο. Θα ήθελα μόνο να σημειώσω και τη παρουσία του μωρού της παρέας, που στην αγκαλιά της μητέρας του έκανε όλη τη διαδρομή. Η ηλικία του: …4 μηνών! Δεν πιστεύω να έχει πάει μικρότερος σε ηλικία, στους καταρράκτες του φαραγγιού.
Μετά από 2 1/2 ώρες ήμασταν και πάλι στα αυτοκίνητα μας. Πέρασμα του ποταμού και ανάβαση στη Ροσκά για να χωρίσουμε στα δύο μετά από λίγα χιλιόμετρα. Οι Αθηναίοι μέσω Κρίκελλου, τράβηξαν για Λαμία και Αθήνα και εμείς οι Πατρινοί, ο Κορίνθιος και ο Αμφισσιώτης ανεβήκαμε το βουνό Πλατανάκι και μέσω Κόνισκας και Θέρμου βγήκαμε στη Ναύπακτο, για να τραβήξει ο καθένας στο σπίτι του. Το ωραίο που συναντήσαμε πάνω από τη Κόνισκα, ήταν η μεγάλη ποσότητα χαλαζιού που ήταν σε κάποια σημεία του δρόμου και μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε τα air locker του Κορίνθιου και του Αμφισσιώτη.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ακολούθησαν την εκδρομή αυτή. Πιστεύω η ομορφιά των τοπίων να ξεπέρασε τη ταλαιπωρία της πολύωρης οδήγησης(ομολογώ ότι «φταίω» για το «πολύωρη») και η καλή παρέα που φτιάξαμε να ξαναβρεθεί στις επόμενες εκδηλώσεις της Λέσχης μας.

ALEXIS K.

8) 8) 8)
JIM TEAM
Άβαταρ μέλους
ALEXIS K.
 
Δημοσιεύσεις: 200
Εγγραφή: Δευτ Φεβ 09, 2004 6:01 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ

Δημοσίευσηαπό madmax » Τρί Ιούλ 27, 2004 10:58 am

madmax
 

Δημοσίευσηαπό mitsoskitsos » Τρί Ιούλ 27, 2004 3:00 pm

Άβαταρ μέλους
mitsoskitsos
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 25, 2004 10:10 am
Τοποθεσία: Rafina

Δημοσίευσηαπό IKE » Τρί Ιούλ 27, 2004 4:03 pm

Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 3912
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 6:08 pm
Τοποθεσία: 1AU

Δημοσίευσηαπό sirros » Τρί Ιούλ 27, 2004 10:02 pm

sirros
 

Δημοσίευσηαπό gc » Τετ Ιούλ 28, 2004 8:50 am

gc
 

Δημοσίευσηαπό gc » Τετ Ιούλ 28, 2004 11:09 am

gc
 

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδρομές-Εκδηλώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες