Π Ε Ν Τ Ε Λ Η----Nερογάγωμα Trophy----12/6/2004

Θα σε πάρω να φύγουμε...σ΄άλλη γη σ΄άλλα μέρη

Δημοσίευσηαπό jimnyblue » Δευτ Μάιος 24, 2004 10:36 pm




To Σαββάτο 12/6/2004 θα γίνει η 3η εκδρομή του Συλλόγου, στην Πεντέλη.H εκδρομή αν και είχε αρχικώς σχεδιαστεί για τις 13 6 θα γίνει μια μέρα νωρίτερα λόγω των ευρωεκλογών. Η συνάντηση του κονβοι θα γίνει στις 9:30 στην πλατεία Παλαιάς Πεντέλης.


Η διαδρομή είναι εξειδικευμένη και θυμίζει trial.Είναι αρκετά πιό δύσκολη σε σχέση με αυτή του Αγιου Στεφάνου. Το ποιό εύκολο εμπόδιο σε αυτή την διαδρομή είναι μια ανηφόρα 100μ με σπασμένα βράχια.Εικόνα

H διαδρομή ακολουθεί δασικούς δρόμους και κινείτε και εκτός δρόμων για μικρό διάστημα. Η δυσκολία έγκειτε στις μεγάλες κλίσεις μέσα σε νεροφαγώματα, διάσχιση χειμάρων, ανηφόρες με σαθρό υπέδαφος και στενά περάσματα.Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα από το συνηθισμένο να υπάρξουν υλικές ζημιές ,ακόμη και το αδιανότητο να χτυπήσει κάποιος. Η περιπέτεια σε αυτή τη διαδρομή είναι αναπόσπαστο στοιχείο. Εάν βρέξει η διαδρομή παραδείγματος χάριν θα γίνει κανονικά. Εάν ένα δένδρο έχει ανακόψει την πορεία μας θα το βγάλουμε από τη μέση. Σκεφτείτε το καλά πρίν αποφασίσετε να έρθετε και να είστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Εικόνα


ΟΛΑ τα αυτοκίνητα είναι δεκτά αλλά με μεγάλο ρίσκο. Καλύτερα οι συμμετοχές να είναι από αυτοκίνητα που διαθέτουν ελαστικά 215/75/15 ΑΤ ή καλύτερα ,και 2εκ η περισσότερο ψήλωμα στις αναρτήσεις. Εάν ήταν χειμώνας η προυπόθεση για συμμετοχή θα ήταν ελαστικά ΜΤ τουλάχιστον . Η ομάδα διεξαγωγής θα βοηθήσει όσο μπορεί , θα οργανώσει όσο μπορεί καλύτερα την διαδρομή αλλά δεν μπορεί να είναι παντού και να οδηγεί τα αυτοκίνητα όλων. Ακόμη και σε περιηγητικές εκδρομές μπορεί να συμβεί το τυχαίο και να υπάρξουν υλικές ζημιές ή ακόμη και να χτυπήσουμε. Σε αυτή την διαδρομή είναι πολύ πιθανότερο.Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 10 αυτοκίνητα . Η μόνη παρέκκλιση από τον αριθμό αυτό θα γίνει δεκτή εάν βρεθεί και 4o αυτοκίνητο που να είναι στην ομάδα διεξαγωγής της συγκεκριμένης διαδρομής.

Σύμφωνα επίσης με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου οι συμμετοχές έχουν την ακόλουθη προτεραιότητα:

Τακτικά Μέλη
Επίτιμα Μέλη
Υποψήφια Μέλη
Μέλη του Forum




Η διεξαγωγή της διαδρομής θα γίνει από ομάδα. 2 αυτοκίνητα και ένα βοηθητικό.


H εκδρομή αυτή θα είναι μια μικρή περιπέτεια. Θα περάσουμε από μέρη που δεν θα πιστεύατε ότι θα μπορούσε να πάει το Jimny. Θα δούμε την Πεντέλη και φτάνοντας στην κορυφή θα κοιτάμε την Αίγινα , την Πάρνηθα , τα Σπάτα και τον Διόνυσο.




Y.Γ Για να μην πεί κανείς ότι δεν προειδοποιήθηκε η φωτό είναι από φίλο που στάθηκε άτυχος. Καλός οδηγός , απλά συμβαίνουν και αυτά σε δύσκολες διαδρομές.
Εικόνα
jimnyblue
 
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2004 11:05 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευσηαπό hadi » Δευτ Μάιος 24, 2004 10:45 pm

Δεν νομίζω ότι εκδρομές με πιθανότητα έστω και μία στο εκατομμύριο να υπάρχει τραυματισμός ατόμου θα έπρεπε να μπουν στο πρόγραμμα και να διεξαχθούν. Oι εκδρομές, ακόμα και οι πιό extreme, θα πρέπει να έχουν ως κύριο μέλημα την επιστροφή όλων των συμμετασχόντων στη βάση τους χωρίς ζημιές ή με τις ελάχιστες δυνατές. Αν ξεκινάμε μια εκδρομή με τη σιγουριά της καταστροφής τότε καλό θα ήταν να μη την κάνουμε. Η "μαγκιά" των εκδρομών είναι να περάσουν όλα τα αυτοκίνητα από τα δύσκολα σημεία χωρίς "να ανοίξει μύτη". Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό καλό θα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα των εκδρομών διότι λίγοι πιστεύω είναι αυτοί που θέλουν και "αντέχουν" οικονομικά να σπάνε το αυτοκίνητό τους. Αν υπάρχουν κάποιοι στο σύλλογο που πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι μέσα στην εκδρομή-όπως και να την έχουν ονομάσει extreme , αντρική, και άλλα τέτοια χαριτωμένα- θα μπορούν να την οργανώνουν και να την πραγματοποιούν χωρίς την κάλυψη του HELLENIC JIMNY CLUB.
hadi
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 8:26 pm
Τοποθεσία: αγ.παρασκευη

Δημοσίευσηαπό IKE » Δευτ Μάιος 24, 2004 11:09 pm

Δεν νομίζω πως κάποιος θα παρασυρθεί απο τον τίτλο "extreme" μεγάλα παιδιά είμαστε, εγώ πιστευω πως καλό είναι να υπάρχουν όλων των ειδών οι εκδρομές και δεν νομίζω πως είναι επικύνδηνη η παραπάνω, ο καθένας ξέρει -ελπίζω- τα όριά του.
Άβαταρ μέλους
IKE
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 3912
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 6:08 pm
Τοποθεσία: 1AU

Δημοσίευσηαπό dimos » Δευτ Μάιος 24, 2004 11:20 pm

Μέσα και εγώ! :) :) :)
Άβαταρ μέλους
dimos
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: Παρ Μαρ 19, 2004 1:08 am
Τοποθεσία: Αγία Παρασκευή

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Τρί Μάιος 25, 2004 12:14 am

Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Τρί Μάιος 25, 2004 8:15 am

ΜΑΝΩΛΗΣ
 

Δημοσίευσηαπό Jimnys » Τρί Μάιος 25, 2004 10:28 am

Jimnys
 

Δημοσίευσηαπό chriska » Τρί Μάιος 25, 2004 12:03 pm

chriska
 

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Τρί Μάιος 25, 2004 2:50 pm

Δεν έχει νεροφαγώματα....λακκούβες έχει. :lol: :lol: :lol:

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής :

Mανώλης
Νικόλας
Dimos
Jimnyblue



Και έχουν γράψει άλλοι τόσοι για να πούν ότι δεν θα έρθουν. Η αναλογία καλή είναι. :D


Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό bisba » Τρί Μάιος 25, 2004 6:43 pm

_____________________________________________________________
Άβαταρ μέλους
bisba
 
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: Τετ Φεβ 25, 2004 9:30 am

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Τετ Μάιος 26, 2004 3:05 am

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής :

Mανώλης
Νικόλας
Dimos
Jimnyblue
Βisba



Oι συμμετοχές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την 9/6/2004 οπότε και με την προτεραιότητα που έχει αναρτηθεί ήδη από το πρώτο post συν του αριθμού των μελών της ομάδας διεξαγωγής θα ανακοινωθεί και η τελική σύνθεση . Δηλαδή:
1.Μέλη ομάδας διαξαγωγής Χ 5 = συνολο συμμετοχών
2.Προτεραιότητα βάσει ιδιότητας στον Σύλλογο και forum
3.Ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής

Λόγω συγκεριμένης διαδικασίας που θα ακολουθηθεί σε αυτή την εκδρομή για να συμπληρωθεί η λίστα των συμμετεχόντων θα ζητήσω προκαταβολικά την ανοχή όλων . Η διαδικασία είναι νέα και θα κοιτάξουμε να την τελειοποιήσουμε καθ οδόν.



Ο αριθμός των συμμετεχόντων: 5 αυτοκίνητα για κάθε μέλος της ομάδας διεξαγωγής της εξειδικευμένης διαδρομής. Αρα για 10 αυτοκίνητα χρειάζονται minimum 2 μέλη , ο πλοηγός1 και ένας ακόμη που θα είναι είτε ο οδηγός του αυτοκινήτου 6 ή συνοδηγός σε αυτό. Εάν υπάρχει μόνον ένας πλοηγός δεν μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα από 5 έως 7 αυτοκίνητα, ανάλογα από το πόσο εξιδεικευμένη είναι η διαδρομή .

Πρίν την εκδρομή: Η ομάδα θα επισκεφτεί πριν την διεξαγωγή την διαδρομή και θα αποφασίσει σε ποιά εμπόδια θα υπάρχει σίγουρα καθυστέρηση και που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες ειδικά οι πιό άπειροι την βοήθεια τους. Ανάλογα με την δυσκολία η ομάδα θα αποφασίσει εάν θα έχει κάθε μέλος της 5 ή παραπάνω αυτοκίνητα στην επίβλεψη του.

Επικοινωνίες : Απαραίτητο το PMR ή το CB. Aυτοκίνητο που δεν έχει κανένα , εάν δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να του δανείσει , δεν θα λαβει μέρος σε αυτή τη διαδρομή.


Διεξαγωγή : Με ένα παράδειγμα. Αποδίδονται νούμερα στα αυτοκίνητα δηλαδή 2 μικρά αυτοκόλλητα χαρτάκια διαστάσεων 10εκ.Χ10εκ . ένα για το παμπρίζ και ένα για το πίσω τζάμι .Το κονβοϊ αποτελείτε από 10 αυτοκίνητα. Η ομάδα έχει δύο μέλη και υπάρχει και σκούπα.Στο briefing δίνεται μια σύντομη περιγραφή της διαδρομής διαβάζονται τα βασικά σημεία των κανόνων οδήγησης σε κονβοϊ , απαντούνται ερωτήσεις εάν υπάρχουν και τσεκάρονται τα αυτοκίνητα για τα παρακάτω.
1. Φέρουν όλα ιμάντες .
2. Διαθέτουν pmr ή CB
3. Τα σημεία πρόσδεσης τους είναι σε καλή κατάσταση
4. Εχουν όλοι ικανή ποσότητα βενζίνης
5. Διαθέτουν φαρμακείο και Πυροσβεστήρα.
6. Φτυάρι, φακό και γάντια εργασίας

Στο πρώτο εμπόδιο που από πρίν έχουν δει τα μέλη της ομάδας και έχουν αποφασίσει ότι θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες βοήθεια , ο πλοηγός1 βοηθά τα αυτοκίνητα μέχρι τον αριθμό 5 και προχωρά και σταθμεύει αυτός ή ο οδηγός του σε απόσταση όχι μικρότερη των αυτοκινήτων του κονβοϊ επί 10 μέτρα. Το αυτοκίνητο με το νούμερο 6 περνά το εμπόδιο και ο οδηγός του ή ο συνοδηγός δηλαδή ο πλοηγός2 βοηθά τα υπόλοιπα αυτοκίνητα να περάσουν. Εάν πρόκειτε για τον οδηγό σταθμεύει δίπλα στο εμπόδιο εάν έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στην θέση του ή προχωρά σε ικανή απόσταση για να περάσουν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και επιστρέφει αφού περάσει και η σκούπα. Εάν ο πλοηγός2 είναι συνοδηγός αυτός κατεβαίνει και βοηθά μέχρι και την σκούπα ενώ ο οδηγός του προχωρά και παίρνει θέση πίσω από το αυτοκίνητο με το Νο 5. Ο πλοηγός2 επιβιβάζεται στην σκούπα και στο επόμενο εμπόδιο και ενώ ο πλοηγός1 βοηθά τα αυτοκίνητα μέχρι το 5 αυτός κατεβαίνει από την σκούπα και παίρνει θέση στο εμπόδιο. Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος καθυστέρησης μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό για την κάθε διαδρομή , και επιτυγχάνεται ενας σβέλτος ρυθμός.

Το πιθανότερο τα τουλάχιστον 2 μέλη της Ομάδας διεξαγωγής θα είναι συνοδηγοί σε αυτή την εκδρομή για να βοηθήσουν όσον το δυνατό καλύτερα τους συμμετέχοντες.
Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό manolis » Παρ Μάιος 28, 2004 10:39 am

Αν δεν είχα γάμο το Σαββατο το βράδυ θα είχα δηλώσει οπωσδήποτε.... Αλλα είναι κολλητή της γυναίκας μου και πρέπει να πάμε απο νωρίς σπιτί κτλ κτλ κτλ...
manolis
 

Δημοσίευσηαπό hadi » Σάβ Μάιος 29, 2004 9:39 pm

Πάνο τι χρονική διάρκεια βλέπεις για την εκδρομή; Θέλω να έρθω αλλα στις 16:00 πρέπει να είμαι σπίτι για σχολική εκδήλωση της κόρης.
Επίσης θα κάνουμε πικ νικ ή θα επιστρέψουμε στη βάση μας ;
hadi
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 8:26 pm
Τοποθεσία: αγ.παρασκευη

Δημοσίευσηαπό Turanga Leela » Κυρ Μάιος 30, 2004 1:02 am

Δημήτρη (Hadi) έχεις δίκιο δεν το σκέφτηκα για το φαγητό.
Λοιπόν λέω να περιμένουμε μερικές μέρες πρίν τις 12 Ιουνίου και να δούμε εάν ο καιρός είναι με το μέρος μας . Εαν ναι πάμε για πικ νικ που σημαίνει ότι αυτή τη φορά θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν φροντίσει να φέρουν κάτι τις. Ειδάλλως αποφασίζουμε εκείνη την στιγμή εαν θέλουμε να πάμε καμιά ταβέρνα.

Οσο για την διάρκεια , δεν νομίζω ότι θα μας πάρει πάνω από 3 ώρες μπορεί και λιγότερο. Οπότε κατά τις 12:30 με 13:00 θα είμαστε στην κορυφή της Πεντέλης και θα ανοίγουμε εάν εχει καλό καιρό τα ταπεράκια μας. Και σας υπόσχομαι ότι θα πεινάτε :wink:
Turanga Leela
HJC Member
 
Δημοσιεύσεις: 6799
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 12:37 am

Δημοσίευσηαπό hadi » Δευτ Μάιος 31, 2004 7:08 pm

Ηadi, Eλενα, Μενέλαος παρόν με τα ταπεράκια τους. Θα πεινάσουμε έτσι και αλλιώς.
hadi
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 26, 2004 8:26 pm
Τοποθεσία: αγ.παρασκευη

Επόμενο

Επιστροφή στο Εκδρομές-Εκδηλώσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες

cron