Αυτο το Σαββατοκυριακο επρεπε να τελειωσω με τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου.
Οπως θυμαστε η μπαταρια εχει μεταφερθει πισω απο τον συνοδηγο μιας και την θεση της την εχει παρει το φιλτροκουτι.
Επισης τα καλωδια που θα πανε μπροστα (οπως και τα πισω) θα δινουν ρευμα και στον εργατη. Επρεπε λοιπον να βρω εναν τροπο να τα περασω απο την καμπινα προς το μηχανοστασιο.
Και αυτος ειναι ο τροπος:
Αυτα ειναι εξαρτηματα πολυ καλης ποιοτητας απο ενα Γιαπωνεζικο βαρουλκο που βαζω κατα καιρους στην δουλεια μου. Το ακομη καλυτερο ειναι πως η τρυπα στο λαστιχο ειναι ακριβως ιδια με του καλωδιου (12mm)
Για να τα περασω απο τον καθρεφτη της μηχανης εκανα 2 τρυπες με ποτηροδραπανο:
Η τρυπα μετραει 24mm για να εχει αερα το καλωδιο γυρω-γυρω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Και αυτα ειναι τα καλωδια. Τα εχω ενωσει με θερμοσυστελομενο μακαρονι.:
Και ετσι ηταν οταν τελειωσα:
Η πλευρα της μηχανης:
Στεγανα και ασφαλη.
Για να μην εχω απωλειες οταν θα τραβει ο εργατης και γενικα επειδη δεν ειχα αλλο χωρο για ενωματα και τερματικους σταθμους προτιμησα να αφαιρεσω την επενδυση του καλωδιου και να κολλησω με κολληση τα παλια καλωδια της μπαταριας στα καινουργια.
Τα μεταλλικα tie wraps τα εβαλα για να μου κρατησουν τα καλωδια μεχρι να τα κολλησω.
Αφου τα κολλησα, περασα διπλο θερμοσυστελομενο μακαρονι:
Και διπλη μονωτικη ταινια.
Το καλο ειναι πως στην θεση που βρισκονται δεν τα πειραζει τιποτα.
Επισης σημερα Κυριακη βρηκα λιγα λεπτα χρονο για να καθαρισω το jimny μεσα-εξω αλλα και να περασω την πισω καλωδιωση στην θεση της.
Εβγαλα και τα βυσματα που ηταν για τον φωτισμο της πινακιδας, μιας και αυτη θα παει πανω στην πισω πορτα.
Εβαλα μεχρι και τα φαναρια του προφυλακτηρα στην θεση τους.
Δεν μου πηρε πολυ.... 1 χρονο μονο...
Επισης δοκιμασα να βαλω μπροστα, αλλα η τρομπα του ρεζερβουαρ εχει μεινει ακινητη 1 χρονο τωρα και πρεπει να εχει σκουριασει μιας και δεν φερνει βενζινη μπροστα (ξερετε... απο την καλη ποιοτητα της βενζινης μας)
Το καλο ειναι πως δεν ειναι ακριβη. Το κακο ειναι πως πρεπει να κατεβει το ρεζερβουαρ... Αν το ηξερα νωριτερα, θα εκανα μια τομη στο πατωμα για να την επισκεπτομαι απο εκει.
Keep thinking......