Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ

Ανακοινώσεις και πληροφορίες για το φόρουμ και την Λέσχη 4χ4 Jimny .

Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό administrator » Σάβ Ιαν 31, 2004 3:24 am

H καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Forum του Hellenic Jimny Club είναι να γνωρίζουν όλοι τους κανόνες λειτουργίας του . Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, οι κανόνες έχουν ανανεωθεί την 4η Δεκεμβρίου 2009.
Γενικά

Το forum του Hellenic Jimny Club δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μελών του Club αλλά και για να φέρει σε επαφή μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον παλιούς και νέους φίλους.

Στους παρακατω όρους που τα νέα μέλη πρέπει να αποδεχτούν αυτομάτως , ειδάλλως καλά θα κάνουν να διαγραφούν, συμπεριλαμβάνονται και κάποια μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ακόμη και εάν ποτέ δεν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

Απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του jimnyclub.gr, τα μέλη του, είναι αναληθές ή/και δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ενοχλητικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.


Ειδικά

Κάθε μέλος του Forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης στο jimnyclub.gr. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν χωρίς καμία καθυστέρηση τον δεύτερο λογαρισμό και να ειδοποιήσουν το μέλος ότι δεν θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει να διπλοεγγραφεί ειδάλλως θα διαγραφεί άμεσα και ο πρώτος λογαριασμός και θα αποκλειστεί δια παντός.

Αποφύγετε τις προσωπικές επιθέσεις. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτό που κάποιος έγραψε , συζητήστε τη θέση τους... όχι το πρόσωπο που το έγραψε. Οι διαδοχικές επιθετικές δημοσιεύσεις δεν είναι ευπρόσδεκτες εδώ. Εάν είστε εδώ για να πράξετε κάτι τέτοιο πρέπει να φύγετε τώρα. Οι διαχειριστές δεν πρόκειτε να το ανεχθούν.

Η χυδαιότητα επιτρέπεται μέχρι ενός λογικού βαθμού. Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολικά ποσά χυδαίας γλώσσας θα κληθείτε να την μετριάσετε.

Προσπαθήστε να κρατάτε τις δημοσιεύσεις σας σχετικές με το θέμα του thread .Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν την δημοσίευση σας στο thread που θα κρίνουν κατάλληλο αφού ειδοποιήσουν το μέλος με ΠΜ χωρίς όμως και να χρειάζεται να περιμένουν να το πράξει το ίδιο το μέλος. Εάν υπάρξει τέτοια περιπτωση μετακίνησης μην αρχίστε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον/ους διαχειριστές .

Η σκληρή πορνογραφία δεν θα επιτραπεί από καμιά άποψη, ή μορφή. Δεν θα το ανεχτούμε.

Καμία ερώτηση δεν είναι ηλίθια ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι. Έπρεπε να ρωτήσουν κάποιον για την απάντηση και καλώς έπραξαν .

Αν ένα θέμα ή μύνημα κρίνεται οτι δεν βοηθά στην λειτουργία του φόρουμ οι μοδεράτορ έχουν την δυνατότητα (και την έχουν ασκήσει πολλές φορές) της μεταφοράς ολόκληρων θεμάτων ή μυνημάτων στο Αρχείο που δεν ειναι ορατό . Αν λοιπόν μπήκατε για να δημιουργήσετε πρόβλημα θα πρέπει να ξέρετε οτι δεν μας αναγκάζει κανείς να κρατήσουμε τα "ποστ" σας σε ορατή θέση . Δεν θα κάνουμε το χατήρι σε κάποιους να φαίνονται μυνήματα που γράφτηκαν για να αποσυντονίσουν την λειτουργία αυτού του μέσου ή που απέχουν από το επίπεδο των συζητήσεων που έχουμε.

Υπογραφή

Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο Forum. Προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω απαγορεύσεις και περιορισμοί στο συγκεκριμένο θέμα, καλό θα ήταν να τηρηθούν τουλάχιστον οι ακόλουθοι απλοί κανόνες:

Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 3 γραμμές ή αν είναι εικόνα
το maximum μέγεθος είναι το 70(ύψος)x200 pixels

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν links προς το προσωπικό ή το αγαπημένο σας site.

Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών προιόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners στην υπογραφή σας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Διαχειριστών. Σε αυτήν τη περίπτωση, οι υπογραφές θα αφαιρούνται χωρίς ειδοποίηση.

Προσωπικά μηνύματα

Τα Πμ στο φόρουμ μας ειναι ανοικτά ΜΟΝΟΝ για τα Μέλη της Λέσχης καθώς είχαμε μια σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων μέσω των ΠΜ και ο μόνος τρόπος για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο είναι να γνωρίζουμε αυτούς που έχουν αυτή την δυνατότητα. Εάν πιστεύεται ότι χρειάζεται να έχετε αυτή την δυαντότητα στείλτε μύνημα στους μοδερατορ στο εμαιλ mods@jimnyclub.gr εξηγώντας τους λόγους που θα πρέπει να γίνει εξαίρεση για εσάς .


Ελληνικά


Προσπαθείστε να γράφετε σε Ελληνικά και με μικρούς χαρακτήρες. Τα κεφαλαία στην net etiquete σημαίνουν ότι φωνάζουμε και θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο μήνυμα μας και για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται σπανίως. Ως παράδειγμα δείτε το κείμενο που μόλις διαβάσατε . Τα κεφαλαία χρησιμοποιήθηκαν σε μια μόνο περίπτωση στο να δοθεί έμφαση στο ότι θα προειδοποιηθείτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Το φόρουμ δεν μπορεί να είναι πεδίο συζήτησης για τα ακόλουθα θέματα:

- Αποφάσεις ΔΣ
- Αποφάσεις διαχειριστών/Συντονιστών του φόρουμ
- Θέματα οικονομικής διαχείρησης
- Θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης δραστηριωτήτων του συλλόγου (πχ εκδρομών)
- Θέματα διοίκησης και οργάνωσης του συλλόγου.

Αν και πιστεύουμε πως ένα φόρουμ δεν είναι το δημοκρατικότερο μέσο συζήτησης και σίγουρα είναι πολύ λιγότερο δημοκρατικό από μια ζωντανή συζήτηση σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σύνολο παρόλα αυτά ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι πιο απλός .

Η λέσχη μας έχει δημοκρατικά εκλεγμένο Διοικητικό συμβούλιο που επίσης δημοκρατικά και βάση πλειοψηφίας αποφασίζει κάθε φορά . Στο φόρουμ μας δεν γίνεται να πάρετε απάντηση για τα παραπάνω θέματα γιατί δεν υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να πάρει αποφάσεις και άρα να σας απαντήσει όπως γίνεται σε ένα απλό φόρουμ που τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ένας μόνον άνθρωπος που αποφασίζει όποτε θέλει και για ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν . Δεν πιστεύουμε σε αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο με το ένα άτομο να εχει την δυνατότητα να πατήσει τα κουμπάκια του φόρουμ του όποτε αυτός/ή θέλει .

Απ την άλλη δεν πιστεύουμε και στην χωρίς κανένα φραγμό αναρχία . Οι αποφάσεις παίρνονται σε συνεδριάσεις του ΔΣ αν είναι παρόντα τα μέλη του και δημοκρατικά βάσει πλειοψηφίας .

Αν κάποιο μέλος του φόρουμ επιθυμεί να κάνει κάποια παρατήρηση - πρόταση σχετικά με τα παραπάνω θέματα μπορεί να αποστείλει επιστολή με ολοκληρωμένες προτάσεις μέσω email στη διεύθυνση του συλλόγου mods@jimnyclub.gr .Τα Τακτικά μέλη έχουν τρόπους που περιγράφονται μέσα στο θεωρημένο από Πρωτοδικείο καταστατικό της λέσχης μας.
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία για τις κυρώσεις που θα έχει ένα μέλος αν καταπατήσει έναν ή περισσότερους κανόνες

Οι συντονιστές συζητήσεων αποφασίζουν ποιά θα είναι η κύρωση κατα περίπτωση .


Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε με e-mail με την ομάδα των συντονιστών: mods@jimnyclub.gr


Το Hellenic Jimny Club, σε καμμία περίπτωση δεν συνδέεται με την Suzuki , την επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος ,ούτε είναι μέλος αυτών των εταιριών. Επίσης ουδεμία σχέση έχει με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ή/και τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων Suzuki.
To Hellenic Jimny Club δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των κειμένων που έχουν συντάξει πιθανά μέλη του στην ηλεκτρονική σελίδα (www.jimnyclub.gr) ή στον χώρο συζητήσεων (Internet Forum Board), και πάντα καταβάλει προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων
.
Τελευταία επεξεργασία από administrator και Κυρ Ιαν 16, 2011 6:41 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
administrator
 
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 25, 2004 9:53 am

Δημοσίευσηαπό administrator » Κυρ Φεβ 04, 2007 11:16 pm

"Υπογραφές και αβαταρ που θα θεωρηθούν εριστικά θα απομακρύνονται και στην θέση τους θα μπαίνει "κενό" από την ομάδα των moderator . Το μέλος που υπογραφή του θεωρήθηκε εριστική/άσεμνη/κλπ θα ενημερώνεται με προσωπικό μύνημα για την αλλαγή και μπορεί να ή μπορεί όχι ανάλογα με την εκτίμηση των συντονιστών να του επιβάλλονται ποινές .
Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε με e-mail με την ομάδα των Moderator mods@jimnyclub.gr
Άβαταρ μέλους
administrator
 
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 25, 2004 9:53 am

Δημοσίευσηαπό administrator » Παρ Νοέμ 11, 2011 8:26 pm

Άβαταρ μέλους
administrator
 
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 25, 2004 9:53 am


Επιστροφή στο Πληροφορίες και Ανακοινώσεις για την Λέσχη 4x4 Jimny

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης